Formular Retur

Dreptul de retragere se face conform OUG 34/2014 art. 9/1 in termen de 14 zile – condițiile și modalitațile de exercitare a dreptului de retragere, pentru cazurile prevăzute în prezența ordonantă, sub forma clauzei următoare: “consumatorul beneficiază de o perioada de 14 zile pentru a se retrage dintr-un contract la distanță sau dintr-un contract în afara spațiilor comerciale, fără a fi nevoit să justifice decizia de retragere”.

Înainte de expirarea perioadei de retragere, consumatorul informează vânzatorul cu privire la decizia sa de retragere din contract, în scris la adresa de e-mail office@pieseautoimp.ro

– Conform legislației în vigoare, dreptul de retragere este aplicabil doar clienților persoane fizice.

– Dreptul de retragere în termen de 14 zile se poate aplica doar pentru produsele livrate prin curier. Produsul returnat trebuie să se prezinte în aceeași stare în care a fost livrat, în ambalajul original cu toate accesoriile și cu etichetele intacte.

Cheltuielile de returnare vor fi suportate de către client iar rambursarea contravalorii produsului se va face în cel mult 15 zile lucrătoare de la primirea returului.

În cazul comenzilor care au beneficiat de livrare gratuită (conform termenilor de pe www.pieseautoimp.ro, secțiunea informații livrare/retur) și ulterior sunt returnate parțial (valoarea comenzii scade sub valoarea de gratuitate livrare) sau total, din diverse motive neimputabile vânzătorului (ex.achiziționare produse pe propria răspundere, fără a pune la dispoziția vânzătorului date despre mașină (inclusiv serie de șasiu/VIN), date de identificare comunicate eronat către vânzător, modificări aduse mașinii față de varianta de construcție și care nu sunt aduse la cunoștință vânzătorului), taxa de livrare acordată inițial cu titlu gratuit, este suportată de client.

Piesele vechi la schimb se returnează în termen de maxim 5 zile lucratoăre, în ambalajele pieselor noi.

Returul se va face prin același modalitate ca la expediere, Fan Courier.
Produsele returnate trebuie ambalate corespunzător pentru a fi protejate la transport și pentru a proteja ambalajul original al acestora.

Nu se acceptă la retur:

– Produsele cu ambalajul deteriorat, fără etichetele și înscripționările specifice
– Produsele care nu se afla în ambalajul original în care au fost livrate
– Produsele lipsite de accesoriile și componentele originale
– Produsele care prezinta urme de montaj, vopsire sau sudură
– Produsele de origine comandate greșit deoarece cumpărătorul nu a pus la dispoziție datele de identificare ale autovehiculului și seria de șasiu sau acestea au fost comunicate eronat
– Produsele comandate prin comenzi speciale, externe pentru care s-a solicitat avans
– Module programate, piesele speciale fabricate pentru autoturisme din afara spațiului european, piese de siguranța (ex.: airbaguri, centuri de siguranța), huse și acoperiri.
– Lichide auto (uleiuri motor, transmisie, lichid frână, etc.)